Airco installatie en onderhoud

We adviseren welk aircosysteem het beste bij uw wensen past en verzorgen de installatie van de binnen- en buitenunit.

Airco advies

Bent u op zoek naar verkoeling tijdens de warme zomerdagen? Een airconditioningsysteem kan de ideale oplossing zijn om uw huis, kantoor of winkel comfortabel en koel te houden. We zullen u stap voor stap begeleiden bij het installeren en onderhouden van uw airco, zodat u kunt genieten van de voordelen van een goed functionerend systeem.

  Stap 1

  Kies het juiste systeem

  Voordat u begint met de installatie, is het belangrijk om het juiste type airconditioningssysteem te kiezen dat het beste bij uw behoeften past. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals raamairconditioners, split-airconditioners en centrale airconditioningssystemen. Overweeg factoren zoals de grootte van de ruimte die u wilt koelen, energie-efficiëntie, geluidsniveau en budget bij het maken van uw keuze.

  Met de meeste airco-systemen kunt u niet alleen koelen, maar op koude dagen ook prima uw woning of bedrijfspand verwarmen.

  Stap 2

  Professionele installatie

  Wij zijn een ervaren installateur met de juiste kennis, vaardigheden en gereedschappen om het systeem correct te installeren en ervoor te zorgen dat het optimaal functioneert. We hebben de benodigde certificeringen voor een professionele installatie: f-gassen certificaat, bedrijfscertificering, STEK certificering en een persoonscertificaat. Bovendien kan een professionele installatie u helpen om mogelijke garantieproblemen te voorkomen.

  Stap 3

  Onderhoud van uw airco

  Om ervoor te zorgen dat uw airconditioningsysteem probleemloos blijft werken, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudstips die u kunt volgen:

  1. Reinig de filters: Controleer regelmatig de filters van uw airconditioner en maak ze schoon of vervang ze indien nodig. Vuile filters verminderen de luchtstroom en de efficiëntie van het systeem.
  2. Reinig de condensor en verdampingspoelen: Stof en vuil kunnen zich ophopen op de condensor- en verdampingspoelen, waardoor de warmteafvoer belemmerd wordt. Reinig deze onderdelen grondig met een zachte borstel of gebruik een professionele spoelreiniger.
  3. Controleer de condensafvoer: Zorg ervoor dat de condensafvoer vrij is van verstoppingen. Een verstopte afvoer kan leiden tot waterlekkage en schade aan het systeem.
  4. Controleer de ventilatorbladen: Controleer regelmatig of de ventilatorbladen vrij zijn van vuil en of ze soepel draaien. Vuile of gebogen bladen kunnen de luchtstroom belemmeren en het geluidsniveau verhogen.
  5. Plan periodiek professioneel onderhoud: Naast het zelf uitvoeren van onderhoud, is het een must om periodiek een professionele onderhoudsbeurt te plannen. Een deskundige technicus kan het systeem grondig inspecteren, eventuele problemen opsporen en deze tijdig oplossen.
   We controleren of het systeem nog wel optimaal presteert en we kunnen in een vroegtijdig stadium problemen herkennen en oplossen.

  Stap 4

  Energie-efficiëntie verbeteren

  Om energie te besparen en uw airconditioningsysteem efficiënter te laten werken, kunt u enkele aanvullende maatregelen nemen:

  1. Controleer visueel de leidingisolatie: Een versleten leidingisolatie zorgt voor fors rendementsverlies. Een goede isolatie van de leidingen is belangrijk voor het goed presteren van het systeem.
  2. Isoleer de ruimte: Zorg ervoor dat uw huis of kantoor goed geïsoleerd is om te voorkomen dat koele lucht ontsnapt en warme lucht binnendringt. Dit kan de belasting van uw airconditioningsysteem verminderen en energie besparen.
  3. Vermijd direct zonlicht: Gebruik zonwering, gordijnen of jaloezieën om direct zonlicht buiten te houden. Dit kan helpen om de temperatuur in de ruimte te verlagen, waardoor uw airco minder hard hoeft te werken.

  Dit zijn de belangrijkste stappen bij het installeren en onderhouden van uw airconditioningsysteem. Onthoud dat het naleven van de onderhoudsrichtlijnen en het inschakelen van professionele hulp u kunnen helpen om de levensduur van uw systeem te verlengen en optimaal comfort te behouden. Geniet van de koelte!

  Wat doen wij?

  Installatietechniek & klussen

  Op zoek naar iemand die vakkundig uw klus klaart? U kunt bij ons terecht voor diverse werkzaamheden in en om uw huis of bedrijf.

  ICT

  Op zoek naar iemand die u helpt met ICT gerelateerde vraagstukken? U kunt bij ons terecht voor o.a. systeembeheer, aanleg van netwerkinstallatie, (Live)streamen van evenementen en het installeren/opschonen van computers.

  Advies

  Op zoek naar iemand die u helpt met het beheren van uw gebouwen, opstellen MJOP/jaarplan, uitvoeren van een nulmeting/conditiemeting (NEN2767, RgdBOEI) of toezicht houden op de uitvoering van projecten? Majstro Advies kan u hierbij helpen.